Hur fungerar beställningen?

Skicka in ditt barns originalteckning och få tillbaka ett konstverk på canvas eller aluminum-plåt, redo att hängas på väggen. Från start till mål ser beställningsprocessen ut så här:

1. Skicka ett mail till hej@mykidmadethat.se. Berätta att du vill beställa. Du får tillbaka en bekräftelse med bland annat en adress dit du kan skicka teckningen.

2. Skriv ut (eller skriv av) beställningsformuläret.

3. Fyll i formuläret och posta det tillsammans med originalteckningen. Adressen hittar du i bekräftelsen i din mailbox.

4. När vi jobbar med ditt konstverk kanske vi behöver höra av oss med frågor. Därför är det viktigt att du är noggrann när du fyller i dina kontaktuppgifter.

5. Via mail får du ett lågupplöst förslag på konstverket. Om du inte är nöjd fixar vi givetvis till det.

6. När du har godkänt konstverket betalar du.

7. Konstverket går i tryck och postas hem till dig.

 

När & hur betalar jag?

Du betalar först när du är nöjd med din bild. Ett lågupplöst förslag mailas till dig och när du är nöjd betalar du. Betalning görs med vanlig Postgiroinbetalning.

 

Får jag rabatt om jag beställer flera konstverk?

Kanske har du två barn och vill ha två konstverk? Kanske vill du ha ett extra konstverk i julklapp till mormor? Kanske vill du göra som Andy Warhol och ha samma bild i olika färgställningar? Det kan finnas flera orsaker att beställa flera konstverk. Och självklart får du rabatt.

Beställer du flera konstverk som är exakt likadana får du 250 kr i rabatt per extra konstverk. Du kan själv välja om de extra konstverken ska vara lika stora eller i annan storlek.

Snarlika konstverk, som i exemplet nedan, ger 220 kr i rabatt per extra konstverk.

Beställer du flera olika konstverk samtidigt får du 175 kr i rabatt per extra konstverk.

För det första konstverket betalar du alltid fullpris. Konstverken måste skickas till samma adress.

warhol

 

Vad kostar frakten?

Frakten ingår. Det tillkommer inte heller några andra överraskningskostnader.

 

Hur lång tid tar det?

Inom tio dagar efter det att vi har tagit emot din teckning kan du räkna med att få ett första förslag på mailen. Ofta skickar vi några olika varianter av förslaget och du kommer därför att behöva ta ställning till vad du egentligen vill ha. Vi jobbar sedan vidare tills du blir nöjd. Varje ändring tar några dagar att genomföra. När du är nöjd betalar du och du kan sedan räkna med ungefär två veckors tryck- och leveranstid.

Totalt sett kan du alltså räkna med åtminstone en månad från det att du beställer tills det att konsten levereras hem till dig. Om du har bråttom kanske vi kan fixa det snabbare. Säg till så försöker vi hitta en lösning som passar dig.

 

Vilka teckningar funkar?

En teckning får inte vara för liten och ska helst vara åtminstone i storleken A5. Gärna större, speciellt om du beställer ett större konstverk. Glitter, tredimisionalitet och kollage brukar inte fungera speciellt bra.

För varje stil funkar olika teckningar olika bra. Läs mer under den stilen du är intresserad av.

Hur väljer jag teckning?

Sitter du med ett hav av barnteckningar och är osäker på hur du ska välja ut rätt teckning? Du är inte ensam om ditt problem.

Börja med att fundera över var konstverket ska hänga, och vilken konst som passar in i just det sammanhanget. Letar du efter någon speciell färgnyans? Vill du att tavlan ska vara mörk eller ljus?

När du sedan bläddrar igenom teckningarna kan du leta efter det du vill ha. Kör på magkänslan. De flesta teckningar fungerar bra som konst. Gillar du teckningen så kommer du säkert att gilla den som konst också.

Hur gör jag om jag inte kan bestämma mig?

Svårt att bestämma dig? Är du inte riktigt säker på vad du vill ha kan du skicka in en ungefärlig beställning. Fyll i beställningen och berätta ungefär vad du vill ha, men skriv också att du ännu inte är helt säker. Tillsammans fixar vi sedan ett konstverk som passar dig.

 

Vad ska mitt barn rita med?

Om du ska låta ditt barn skapa en ny teckning kan det vara bra att ge ditt barn bra material att jobba med. En konstnär jobbar sällan med dåligt material eftersom resultatet blir sämre.

Kritor får man oftast gratis lite här och där. Gratiskritorna håller sällan bra kvalitet och resultatet blir ofta ganska färglöst. Köp hellre kritorna i leksaks- eller bokaffär. Och välj inte det billigaste alternativet. Utöver vanliga kritor, är gelékritor ett bra alternativ. Kritorna ger mycket färg och det är lätt att fylla stora ytor snabbt. Det är i princip ett mellanting mellan vanliga kritor och målarfärg.

Med vattenfärg är det samma sak. Betala hellre lite mer för att få vattenfärg som faktiskt funkar. Använd gärna lite tjockare papper och allra helst akvarellpapper (även om det kan kännas lite dyrt). För att undvika att pappret bubblar sig kan man tejpa fast det i bordet eller på en platta. Tejpa med papperstejp hela vägen runt pappret. Inte bara i hörnen alltså.

Vill du låta ditt barn jobba med målarfärg finns speciell färg avsedd för barn. Denna färgen går hyfsat lätt att tvätta bort. Men låt inte barnet ha på sig sina finaste kläder och täck över ömtåliga ytor runt omkring. Tänk på att du kan styra ditt barns färgval. Får de för många färger blir det lätt en sörja av gråbrunt. Ställ hellre fram färre antal färger som blir snygga när de blandas. Gult och rött fungerar till exempel bra ihop.

Tuschpennor blir dåliga efter ett tag. Se till att ditt barn har nya fräscha att jobba med. Använd hellre lite tjockare pennor, det ger mer färg. Lite äldre barn vill ofta ha några tunnare pennor också eftersom de då kan rita fler detaljer.

För linjeteckningar rekommenderas en bra svart filtpenna. Köp den exempelvis i bokaffären. 0,8 mm är en bra tjocklek. Välj absolut inte någon av de tunnare varianterna. De är för lätta att trycka sönder. Hellre en lite för tjock än lite för tunn.

 

Kan jag inkludera signatur?

Självklart! Skicka med barnets namnteckning så infogar vi den längst ner till höger på konstverket. Om barnet ännu inte kan skriva lägger vi in namnet som en text.

 

Kan jag ha egna önskemål?

Givetvis! Berätta hur du vill ha det, så försöker vi lösa det så att du blir nöjd. Önskemål från din sida kan innebära extra arbetstid för oss, därför kan ditt slutpris bli högre. Vi berättar alltid i förväg om en förändring från din sida kommer att innebära ett högre pris.

 

Kan jag scanna själv och maila in teckningen?

Ja, om du vet vad du gör. Teckningen måste scannas i tillräckligt hög upplösning för att fungera i tryck. Ju större konstverk du beställer större bild. För att konstverket ska bli högkvalitativt krävs minst 300 dpi. För förstoringar krävs högre upplösning.

Är du tveksam? Skicka hellre teckningen med vanlig post. Vi jobbar med en högkvalitativ scanner och kan garantera ett bra resultat.

 

 

hej@mykidmadethat.se