Små teckningar blir stor konst

Om mykidmadethat

Mykidmadethat är grundat av Maria Löwenadler. Idén väcktes under ett mammaledigt år i Manchester.  När andra barnet föddes flyttade hela familjen till ett tegelhus i en engelsk förort. ”Jag har alltid gillat miljöbyte” berättar Maria. ”Nya platser ger nya bekantskaper, ny inspiration och nya idéer.”

Maria bloggar, designar och bildbehandlar. ”Jag har alltid huvudet fullt av idéer. Anteckningsboken som jag nästan alltid bär med mig är fullklottrad av tankar.” Hon berättar att hon kände en omedelbar dragning till idén att omvandla barnteckningar till konstverk. ”Helt plötsligt visste jag att det här var idén jag letat efter. En affärsidé som är kreativ men samtidigt inte alltför tekniskt komplicerad. Eftersom jag själv och många av mina vänner är en del av målgruppen är det enkelt att produktutveckla. Jag skapar helt enkelt produkter som jag själv skulle vilja köpa.”

Idén tog långsamt form. Maria hängde med sina barn på lekplatser, barngrupper, caféer, museum, trädgårdar, bollhav och hoppborgar. På kvällar och helger släpade hon iväg den bärbara datorn till en lokal pub där hon kunde slipa på sin affärsidé. ”Det fick inte bli för snuttegulligt och dagispysselmässigt. För mig har det hela tiden varit viktigt att slutprodukten verkligen ska kännas som konst, inte som en kladdig teckning.”

Efter mer än ett halvårs planering och utveckling drog mykidmadethat igång. I februari 2011 var allting tillräckligt färdigt för att gå publikt. ”Verksamheten är fortfarande inte färdigslipad. Och frågan är om den någonsin blir det. Jag har hur många utvecklingsidéer som helst” säger Maria. ”Men nu kör vi igång och ser var det slutar.”

 

hej@mykidmadethat.se